.::o firmie::. .::aktualności::. .::oferta::.
.::skup miodu::. .::nasz sklep::. .::dojazd::. .::zapytanie::.
Miód akacjowy
Miód akacjowy należy do grupy miodów o delikatnym smaku i aromacie, barwy od prawie przezroczystej do jasnej słomki. Po skrystalizowaniu przybiera barwę od białej do jasnej słomki. Najmniej słodki ze wszystkich miodów. Należy do miodów najcenniejszym pod względem smakowym. Szczególnie zalecany dla dzieci (reguluje przemianę materii) jak i dla ludzi starszych. Zalecany również w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, zapaleń błony śluzowej i stanów kurczowych jelita cienkiego i grubego. W chorobie wrzodowej przyśpiesza regenerację tkanki istniejących nadżerek i owrzodzeń.
Zobacz również: http://www.e-odchudzanie.com.pl/dieta-atkinsa.html




Miód gryczany
Miód gryczany w kolorze ciemnego brązu ma wyraźny zapach kwiatów gryki. W odróżnieniu od innych miodów charakteryzuje się ostrym, swoistym "drapiącym" w gardle smakiem i aromatem. Skrystalizowany ma strukturę kaszkowatą. Jedyny miód, który zawiera rutynę, a także znaczne ilości białka, magnezu, żelaza czym wyróżnia się od pozostałych miodów. Zalecany przy niedoborach żelaza w organizmie, rekonwalescentom po zabiegach operacyjnych. Spożywanie miodu gryczanego przyczynia się do wzrostu poziomu hemoglobiny we krwi. Stosowany jest również przy leczeniu nerwic serca i żołądka. Ze względu na zawartość rutyny wskazany przy kruchości naczyń krwionośnych i wybroczynach. Stosowany w leczeniu schorzeń układu krążenia - szczególnie na tle miażdżycowym. Zalecany w chorobach wątroby i przy osłabieniu wzroku, słuchu i pamięci.
Wypróbuj: http://www.e-odchudzanie.com.pl/jagody-acai.html





Miód lipowy
Miód lipowy - należy do powszechnie znanych i lubianych. Barwy zielonkawej do jasnobursztynowej. Po krystalizacji zmienia barwę na białą, lekko złocistożółtą. Charakteryzuje się silnym aromatem, przypominającym woń lipy. Kwiaty lipy zawierają olejki eteryczne np. hesperydynę, garbniki i goryczki, saponiny, kwas askorbinowy, cukry, wosk, karoten. Dzięki tym związkom miód linowy wykazuje działanie napotne, przeciwgorączkowe, uspakajające, wykrztuśne. Spożywanie miodu lipowego wpływa na obniżenie ciśnienia krwi. Zalecany przy przeziębieniach, kaszlu oraz stanach zapalnych górnych dróg oddechowych, zapalenie zatok obocznych nosa, w chorobach dróg moczowych, schorzeniach reumatycznych oraz przy nerwicach. Jest zaliczany do miodów o wysokiej aktywności antybiotycznej.





Miód spadziowy
W Polsce przeważają miody ze spadzi jodłowej i świerkowej. Miód spadziowy jest barwy ciemnej, od szarozielonej poprzez brązową do czarnej. Miód spadziowy krystalizuje w grudkach, ma zapach lekko korzenny a w smaku jest łagodny, mało słodki. Miód spadziowy z drzew iglastych wykazuje działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, wykrztuśne i charakteryzuje się dużą aktywnością antybiotyczną Znajduje zastosowanie w leczeniu górnych dróg oddechowych oraz przy stanach zmniejszonej odporności organizmu. Działa bakteriobójczo. Podawany jest chorym cierpiącym na schorzenia reumatyczne, skórne i układu nerwowego. W Niemczech miód spadziowy podawany jest górnikom pracującym w kopalniach uranu, ponieważ przeciwdziała napromieniowaniu jonizującemu. Zalecany dla osób dużo pracujących przy komputerze. Uniwersalne działanie miodu spadziowego spowodowało, że nazywamy go w Polsce miodem królewskim lub papieskim.





Miód wielokwiatowy
Miód "tysiąca kwiatów". Jest najpopularniejszą odmianą miodu konsumpcyjnego. Posiada duże wartości odżywcze i smakowe. Zalecany dla dzieci jak i dorosłych. Codzienne spożywanie rozpuszczonego w szklance przegotowanej i przestudzonej wody, z jedną łyżką miodu (przygotowanego na wieczór ) i ewentualnie z sokiem cytryny, wzmacnia i uodparnia organizm. Ma barwę od jasnokremowej do ciemno herbacianej. Po skrystalizowaniu jasnoszary lub jasnobrązowy. Smak różnorodny zależny od mieszanki nektarów przyniesionych do ula. Miód wielokwiatowy stosowany jest również w chorobach alergicznych. Mnogość antygenów pyłkowych pozwala na stosowanie go w myśl podstawowej zasady homeopatycznej "podobne podobnym lecz".





Miód wrzosowy
Miód wrzosowy w stanie płynnym ma zabarwienie czerwonobrunatne. Krystalizuje dość szybko, przybierając konsystencję galaretowatą. Ma silny aromat przypominający zapach kwiatów wrzosu, W smaku jest niezbyt słodki, lekko gorzkawy, ostry. Powinniśmy spożywać w chorobach moczowych i prostaty, przy kamicy nerkowej oraz przy zapaleniach jelit i biegunkach. Miód wrzosowy charakteryzuje, niska w stosunku do innych miodów, aktywność biotyczna.












Dieta Kwaśnieskiego

e-odchudzanie.com.pl/dieta-kwasniewskiego-optymalna.html


Dieta inna niż wszystkie. Efekt Cię zaskoczy!


Kankusta Duo

e-odchudzanie.com.pl/kankusta-duo-opinie.html


Poznaj siłę składników aktywnych w walce z otyłością!





napisz do nas
.::o firmie::.  .::aktualności::.  .::oferta::.  .::skup miodu::. 
.::nasz sklep::.  .::dojazd::.  .::zapytanie::.